Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind u een overzicht van de meest gestelde vragen over het Betula digitale beheersysteem.

Het belangrijkste is uw internetverbinding en de browser die u gebruikt (bijv. Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, etc.).
 
Een redelijke internetverbinding is aan te raden. Hoe sneller de verbinding, hoe vloeiender alles zal werken.
 
Betula-beheer is zo ontwikkeld dat het zoveel mogelijk browsers ondersteund. Mochten er problemen zijn met de werking van bijvoorbeeld de kaart, dan raden we aan om uw browser te upgraden naar de laatste versie.
 
Voor het gebruik van Betula-beheer raden we het gebruik van de browser Firefox aan, maar dit is niet noodzakelijk. U kunt Firefox downloaden op http://www.mozilla.org/.

Wat de kosten betreft zijn er twee onderdelen te onderscheiden:

  1. Nulmeting of basisinventarisatie
  2. Abonnement

1. Nulmeting of basisinventarisatie
Om de kaart te kunnen maken en de gegevens per element in te voeren hebben we alle gegevens nodig die beschikbaar zijn. Dit verschikt heel sterk per landgoed. Daarom wordt er voor de nulmeting een offerte uitgebracht. De kosten hiervoor zullen zeer sterk afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van informatie. Wij willen de eigenaar/beheerder zoveel in de gelegenheid stellen om die informatie zelf aan te leveren met bijvoorbeeld luchtfoto’s of topografische kaart en een invoermodel voor de gegevens.
 
2. Abonnement
Om het systeem actueel te houden heeft de eigenaar twee keuzes. Hij kan er voor kiezen om het systeem zelf te beheren en actueel te houden. Hij betaalt dan een beperkte bijdrage per jaar, voor het operationeel houden en verbeteren van het digitale systeem. Een meerjaren-abonnement is daarbij voordeliger.
Indien een eigenaar/beheerder het systeem niet zelf actueel wil houden kunnen wij op offertebasis het werkplan per jaar maken, in samenspraak met de eigenaar/rentmeester.

 

Hieronder vindt u een lijst met downloads:

BijlageGrootte
Handleiding Betula Beheer Ver1.pdf4.07 MB

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer