Betula-beheer vernieuwt

Betula-beheer is als groen, digitaal beheersysteem nu ruim acht jaar operationeel en het is tijd voor aanpassingen aan het systeem.
Hiervoor hebben wij medio oktober een opdracht gegeven aan Puzzling Panda om het programma te herschrijven. De software wordt aangepast aan de moderne tijd en nieuwe toepassingen en wensen van gebruikers worden meegenomen in de opdracht. Ook voegen we nieuwe informatielagen toe aan het systeem of verbeteringen aan bestaande informatielagen. Zo zal het onderdeel subsidiering en certificering worden verbeterd, de informatielaag “agrarische percelen en gebruikers” wordt verbeterd en wordt er een nieuwe laag “gebouwen” ontwikkeld.
De huidige gebruikers waren betrokken bij de inhoud van de opdracht en worden geïnformeerd door nieuwsbrieven en beoordelen de tussentijdse producten. Het hele traject zal in oktober 2020 worden afgerond.
 

Complex Wagensveld opgenomen in Betula-beheer

Bij Renswoude in Utrecht ligt complex Wagensveld, onderdeel van de Stichting Calorama-Everwijn.
Na het overlijden van de eigenaar Taets van Amerongen, nu 3 jaar geleden is het beheer overgegaan naar een stichting. Het complex is 250 ha groot met verpachte landbouwpercelen met veel landschapselementen en een natuurkern Wagensveld met veel natuurlijk oud bos, vennen en vochtige heide. De bestuursleden en de beheerder hebben, na een presentatie van het beheersysteem Betula-beheer, opdracht gegeven voor een veldinventarisatie en verwerking in het domein. In december is dit opgeleverd. In 2019 zal het kaartmateriaal en datagegevens worden gebruikt voor de subsidieaanvragen voor de SNL-natuur en agrarisch collectief voor de landschapselementen.
 

Auditbezoeken stichting certificering op landgoederen De Boom en De Laan

De landgoederen de Boom en de Laan zijn als eerste landgoederen gecertificeerd voor de individuele certificering SNL-n. In november 2018 hebben beide landgoederen hun eerste auditbezoeken gehad van de controleurs van de Stichting certificering.
Omdat dit de eerste keer was hebben beheerder, rentmeester en Betula-beheer voor beide landgoederen alle benodigde documenten en vereisten gecontroleerd. Voor beide landgoederen was een aanpassing van Kwaliteitshandboek na 6 jaar noodzakelijk.
De controleurs waren verrast en zeer positief over de transparantie van het beheer, waarbij het digitale beheersysteem, een zeer goed hulpmiddel bleek te zijn, voor de werkplannen en verantwoording.
Als advies gaven de controleurs nog mee om een extra selectiefilter in het systeem in te bouwen op natuurbeheertype.
 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer